Când obții un succes personal, viața încetează să mai fie o luptă; ceea ce era dificil, devine mai ușor. Viața va mai avea problemele ei, dar îți va fi mai ușor să le vezi și să le rezolvi. Uși care înainte păreau încuiate, încep să se dechidă. Te simți ușurat și liber să fii tu însuți și să faci ce ai de făcut. Vei fi mai bine înzestrat ca să întâmpini viața pieptiș. Obstacolele inevitabile ale vieții vor deveni ocazii să fii mai puternic.

Sase-trasaturi-indispensabile-pentru-succesul-in-afaceri

Există 4 pași pentru a realiza un succes mai mare în viață. Ei sunt:

Primul pas: Stabilește-ți intenția. Dă-ți seama unde te afli acum și vezi limpede unde trebuie să mergi pentru a realiza cumpăna dreaptă între succesul exterior și cel interior. Oricât de mult ai lupta, dacă mergi în direcție greșită nu vei întâlni în viață decât obstacole și nu vei ajunge niciodată acolo unde vrei. Acționând în armonie cu năzuințele sufletului tău și nu doar cu ale minții, inimii și simțurilor, vei fi pregătit deopotrivă pentru succesul interior ca și pentru succesul exterior.

Al doilea pas: Obține ce-ți trebuie. Învață cum să obții ceea ce îți trebuie cu adevărat. Nu e destul să spui ”Vreau să fiu eu”. Pentru a te cunoaște pe tine însuți și de a fi sincer cu tine, este bine să înțelegi cele zece diferite feluri de dragoste și sprijin de care are nevoie fiecare om. Înțelegând ce-ți lipsește și cum să obții acel lucru, vei începe de la sine să cunoști succesul interior. O mașină poate funcționa bine, dar dacă nu-i pui benzină, nu va merge. Tot așa, dacă nu îți sunt împlinite anumite nevoi de iubire, nu-ți vei putea găsi propriul eu.

Pasul al treilea: Obține ce dorești. Înțelege secretele succesului exterior fără a renunța să fii credincios ție însuți și vei începe să ai tot ce vrei din lumea exterioară. Dă-ți seama de importanța dorințelor puternice, credințelor ferme și sentimentelor pasionate în crearea și atragerea a ceea ce-ți dorești. Învață să sporești puterea dorințelor tale prin recunoașterea și transformarea sentimentelor și emoțiilor disfuncționale.

Pasul al patrulea: Înlătură piedicile din calea succesului. Fii conștient de piedicile obișnuite care pot să te tragă înapoi de la a avea ce-ți dorești și începe să cureți drumul spre succesul interior ca și pentru cel exterior. Învață să treci peste oricare dintre cele douăsprezece piedici care te pot ține pe loc: reproșul, depresiunea, neliniștea, indiferența, pedeapa, nehotărârea, amânarea, perfecționismul, ranchiuna, autocompătimirea, zăpăceala și vinovăția. Căpătând această abilitate, vei începe să observi că nimic din afara ta nu te trage înapoi.

Succesul personal este să obții ceea ce dorești și să continui să dorești ceea ce ai. Diferența cea mare între cei ce reușesc în viață și cei ce dau greș este priceperea de a se ridica din nou.

Succesul nu este o imaginară stare de grație lipsită de conflict, dezamăgire sau frustrare. În bună parte a-ți stăpâni succesul personal înseamnă să înveți cum să transformi sentimentele negative în sentimente pozitive și experiențele negative în învățături folositoare. A fi cinstit cu tine însuți este un proces de creștere care implică multe schimbări, care cere să încerci urcușurile și coborâșurile vieții. A atinge succesul personal înseamnă ca, dacă ai căzut, să știi precis cum să te ridici din nou.

 

Sursa: Dr. John Gray- Cum să obții ceea ce vrei și să vrei ceea ce ai