Iubirea de sine este cel mai simplu lucru din lume, dar și cea mai inteligentă atitudine pe care o poți adopta. Nimic nu este mai ușor decât să te iubești pe tine însuți.

poze-inimi_21

Iubește-te pe tine însuți. Aceste câteva cuvinte îți pot schimba viața și îți pot aduce la picioare tot ceea ce îți dorești. Dacă te vei iubi pe tine însuți, vei fi mai fericit decât îți poți imagina la ora actuală.

Până acum nu te-ai iubit pe tine însuți, pentru că egoul tău preferă întotdeauna să se autoflageleze pentru cele mai mărunte lucruri. Dacă nu mă crezi, studiază-ți mintea. Verifică de câte ori pe zi te condamni singur pentru cele mai minore lucruri.

Dacă nu găsești un loc de parcare liber, te condamni singur. Dacă ți s-a răcit cafeaua pentru că nu ai avut timp să o bei, îți vine să te înjuri. Dacă ți-a ieșit un coș pe față, îți spui lucruri urâte. Astfel de gânduri negative la adresa ta îți trec prin minte de o mie de ori pe zi. Mintea ta se joacă cu tine, iar tu îi dai ascultare!

În ce fel te pot ajuta astfel de gânduri negative la adresa ta? În niciun fel, cred că ești de acord cu mine. În mod paradoxal, egoul este convins că în acest fel îți face un bine. În realitate, singurul ”bine” pe care ți-l face este că îți dă dureri de cap, de stomac, de spate și dureri musculare. Mai mult decât atât, așa apar necazurile financiare și cele din cadrul relațiilor.

Gândește-te puțin: nefericirea ta este propria ta operă. Până acum, ți-ai irosit singur viața gândindu-te la cele mai negative moduri la tine însuți. Nu întâmplător ai ajuns să fii bolnav, să te simți mizerabil și lipsit de energie. De aceea, a sosit timpul să iei o decizie: dorești să continui în acest fel, acuzându-te singur, iar apoi simțindu-te rușinat și vinovat sau preferi să schimbi complet această stare de lucruri?

Autocondamnarea nu îți face niciun bine. Ea nu te ajută să devii nici mai fericit, nici mai sănătos. De fapt, nu te ajută să atragi nimic bun în viața ta, pentru că este o vibrație negativă.

Nimic negativ nu poate atrage vreodată ceva pozitiv. De aceea, ia chiar acum decizia să renunți să îți mai adresezi vreodată un gând negativ, oricare ar fi acesta.  Mai bine ia decizia să te iubești pe tine însuți și încearcă să îți oferi pe zi ce trece din ce în ce mai multă iubire, indiferent de opoziția egoului tău cârcotaș.

Dacă dorești, tu îți poți schimba viața într-un mod radical. Te poți simți fantastic în pielea ta. Iubește-te pe tine însuți și te vei convinge!

Încearcă această nouă atitudine. Vei avea surpriza să constați că este minunată. De fapt, te vei simți mai bine decât te-ai simțit ani la rând. Iubește-te pe tine însuți și vei cunoaște o fericire pe care nu ți-ai imaginat-o vreodată.

Indiferent cât de multe dovezi îți aduce egoul tău că nu meriți să fii fericit, că ești un ratat, că ai dat greș, iubește-te și vezi ce se întâmplă în continuare. Nu-ți mai asculta mintea, ascultă-ți inima. Nu-i asculta nici pe ceilalți oameni, dacă au o atitudine contrară, tu iubește-te pe tine însuți! Modalitatea de a acumula iubire și de a-ți recupera puterea pierdută este cât se poate de simplă: iubește-te! Asta-i tot! Nu trebuie să faci altceva pentru a-ți recupera întreaga putere la care ai renunțat prin comportamentul tău lipsit de iubire. Începe prin a deveni în permanență conștient de orice atitudine lipsită de iubire și prin a renunța la ea. Recuperează-ți puterea renunțând la sentimentele de ne-iubire și iubindu-te pe tine însuți.

Încearcă să te iubești timp de numai o saptămână și vei vedea cât de bine te vei simți. Metoda este simplă, nu te costă nimic, dar îți va oferi practic totul.

Iubește-te pe tine însuți și iubirea va veni la tine. Odată cu ea, vei primi toate lucrurile pe care ți le-ai dorit vreodată.

Este cât e poate de simplu: iubește-te pe tine însuți!