Adevărata iubire este mai puternică decât o bombă cu hidrogen.

dsadasda

Ea este bine să fie înțeleasă și aplicată. Iubește în fiecare zi mai mult decât în ziua precedentă. Dacă nu îți place o situație cu care te confrunți, aceasta se va transforma de la sine, dacă vei iubi mai mult. De fapt, iubirea are capacitatea de a transforma orice situație într-una perfectă.

Ce înseamnă afirmația că ”iubirea este bine să fie aplicată”? Mai întâi de toate, înseamnă să nu urăști pe nimeni și nimic. Acest lucru sună mai ușor decât este. Câți oameni ar ridica mâna dacă i-aș întreba dacă urăsc ceva sau pe cineva? Probabil, nu prea mulți. În realitate, cine nu se află în starea de iubire se află automat în cea opusă, de ură sau de respingere, într-o măsură mai mare sau mai mică.

Opusul iubirii poate lua multe forme. Una dintre acestea este dezaprobarea. Atunci când dezaprobi o situație sau pe cineva, energia negativă a dezapobării se află în tine. Din cauza unei obișnuințe de lungă durată, tu ai ajuns să crezi că este normal să te dezaprobi singur sau să îi dezaprobi pe ceilalți. Te-ai autoconvins chiar că această stare este sinonimă cu luciditatea și că îți este benefică, ferindu-te de alte lucruri rele. Dacă vei examina însă lucrurile din perspectiva adevărului, vei constata că ea nu face decât să te submineze.

Cel mai bun punct de plecare pe calea iubirii este iubirea de sine. În acest scop, aprobă-te în permanență, orice ai face. Înainte de a te culca, gândește-te că te aprobi pe tine însuți, imediat după ce te trezești, fă același lucru. Desigur, egoul tău se va opune, încercând să te facă să uiți de această decizie. Opune-i-te la rândul tău. Propune-ți să îți aduci în permanență aminte de decizia ta de a te aproba singur. În acest fel, în scurt timp vei constata că direcția ta în viață se va schimba, devenind mai pozitivă.

Aplică iubirea. Iubește din ce în ce mai mult. În acest scop, începe prin a te elibera de ne-iubire. Aceasta poate lua diverse forme. Dezapobarea o poți elimina din viața ta, mai întâi față de tine însuți, apoi și față de ceilalți. Dacă nu vei mai cultiva ne-iubirea, iubirea va înflori singură în viața ta, căci ea reprezintă esența ființei tale.

Tu ai uitat acest lucru. Sentimentele de ne-iubire te-au făcut să uiți că starea ta naturală de spirit este iubirea cea mai pură. Dacă le vei elimina din mintea ta, ceea ce va rămâne va fi starea ta naturală, de iubire pură. Cum poți face acest lucru? Ușor: este o simplă decizie. Poți renunța la sentimentele de ne-iubire? Da, poți. Elimină-le din viața ta și descoperă-ți esența plină de iubire, care nu a dispărut niciodată.

De îndată ce o vei descoperi, viața ta se va transforma radical în bine. Altfel spus, vei intra într-o spirală ascendentă care nu se va mai încheia niciodată.

Iubește-te pe tine însuți. Încearcă această atitudine. Vei avea surpriza să constați că este minunată. De fapt, te vei simți mai bine decât te-ai simțit ani la rând. Iubește-te pe tine însuți și viața ta va deveni neverosimil de frumoasă.

Indiferent de câte dovezi îți aduce ego-ul că nu meriți să fii fericit, că ești un ratat, că ai dat greș, iubește-te pe pe tine însuți și vezi ce se întâmplă în continuare. Nu-ți mai asculta mintea, ascultă-ți inima. Nu-i asculta pe ceilalți oameni, care au o atitudine contrară, tu iubește-te pe tine însuți.

Dacă verși cafeaua pe tine însuți, iubește-te. Dacă șeful tău țipă la tine, iubește-te. Dacă primești o scrisoare de la un creditor, iubește-te. Dacă nu mai ai niciun ban în buzunar, iubește-te. Dacă îți pierzi portofelul, iubește-te. Chiar dacă partenerul tău fuge de acasă cu altcineva, tu iubește-te pe tine însuți.

Indiferent de ceea ce se întâmplă în viața ta, iubește-te pe tine însuți. Mergi chiar mai departe și iubește-te pe zi ce trece mai mult. Lumea nu va mai deveni mai puțin haotică decât este acum, dar pentru tine se va schimba. Dacă te vei iubi, tot ceea ce te înconjoară va deveni mai pozitiv. Ceilalți oameni vor schimba atitudinea față de tine, ba chiar vor părea ei înșiși mai fericiți, permițându-ți astfel să te simți tu însuți mai fericit. Iubește-te pe tine însuți și toate problemele tale vor dispărea. În urma lor nu va rămâne decât ființa fericită și plină de iubire care ai fost dintotdeauna, dar de care ai uitat multă vreme din cauza măștii negativității pe care ai adoptat-o.

Iubește-te pe tine și iubirea va veni la tine. Odată cu ea, vei primi toate lucrurile pe care ți le-ai dorit vreodată!

 

Sursa: Lawrence Crane