NON-ATASAMENTUL-  introspectie

       Aseaza-te intr-o pozitie confortabila, intr-un loc linistit, inchide ochii si relaxeaza-te. Constientizeaza dilatarea constiintei tale si deschide-te cat mai mult.

 decor-craciun lucrurile sa se deruleze cat mai natural si adanceste-te in acest proces al descoperirii de sine.  Secretul libertatii este dorinta de a experimenta ceea ce ramane dupa eliminarea tuturor lucrurilor „cunoscute”.

     Asadar, sa incepem. Lasa-ti constiinta sa devina spatiala si vasta in fata…libera si deschisa in spate…expansiva lateral…infinita sub tine…complet deschisa deasupra…Realaxeaza-te…in oceanul prezentei infinite si vaste. In fata…in spate…lateral…dedesubt si deasupra exista numai vastitate nemarginita…

   Pe acest fundal, incepe sa-ti pui intrebarile care urmeaza. La inceput mintea ti-ar putea raspunde in cuvinte, dar pe masura ce vei continua si te vei interioriza din ce in ce ma tare, este posibil sa simti direct prezenta nemarginita a gratiei divine de dincolo de cuvinte si ganduri. Accepta experienta indiferent cum se manifesta ea.

  1. Daca toate lucrurile cu care te-ai identificat in trecut- bunurile materiale, familia, stilul de viata-ti-ar fi luate, ce ti-ar mai ramane?…Cu cine te-ai mai identifica?…Cine esti tu dincolo de identificarea cu aceste lucruri?…Cine esti tu?
  2. Daca nu ai avea toate aceste convingeri, concepte mentale, idei, cunostinte invatate-daca toate acestea ar disparea fara urma, ce ti-ar mai ramane?…Cine esti tu?
  3. Daca nu te-ai mai defini din perspectiva slujbei pe care o detii, a cunoasterii tale dobandite, a masinii pe care o ai, a casei tale, a relatiilor-daca toate acestea ar disparea, cine ai fi?…Ce ti-ar mai ramane?…Cine esti tu?
  4. Daca nu ar mai exista toate etichetele care te definesc si cu care te identifici, ar mai ramane cineva in interiorul tau?…Cine ar fi atunci?…Cine esti tu?
  5. Daca nu te-ai mai putea folosi de familie, de experientele avute, de cunoastere, de posesiunile tale materiale sau de slujba ta pentru a te conecta si a relationa cu ceilalti oameni, ce ar mai ramane?… Cine ai fi atunci?…Cine ar fi cel care vorbeste in numele tau?…Cine s-ar exprima prin intermediul tau?…Cine esti tu?
  6. Daca toate etichetele ar disparea si daca te-ai deschide sincer si te-ai intreba: „Cine sunt eu?”, ce s-ar intampla/…

         Cine esti tu?…

         Cine esti tu cu adevarat?…

         Cine ramane?…

         Cine esti tu?…

 Ramai o vreme in prezenta esentei tale pure. Cand te simti pregatit, deschide ochii.

Lasa intreaga ta fiinta sa danseze in fata constiintei tale, a deschiderii vaste a fiintei tale interioare.     

      Autor-Brandon Bays

 

                                                 Sa va fie de folos! Cu drag!