INVITAȚIE LA RECUNOSTINȚĂ 

„ Exista vreun domeniu din viata ta in care lucrurile iti merg bine, lucru pe care il consideri de la sine inteles, fara sa iti dai osteneala de a-ti exprima recunostinta? I-ai raspuns vreodata vietii care si-a revarsat gratia asupra ta aratandu-i jumatatea goala a paharului? A sosit timpul sa realizezi ca-in realitate-paharul tau da pe-afara.

Recunostinta atrage intotdeauna gratia. Ele sunt inseparabil legate, iar atunci cand images (18)optezi pentru a-i multumi vietii pentru tot ce ti-a daruit, gratia se revarsa automat asupra ta. Ea nu poate refuza niciodata o inima recunoscatoare. De aceea, ia o foaie de hartie si un creion sau eventual fa-ti un jurnal al recunostintei.

Linisteste-ti mintea si gandeste-te la toate binecuvantarile pe care le-ai primit in viata ta. Porneste chiar de la foaia de hartie si de la creionul din fata ta si ofera multumiri pentru ca le ai la dispozitie. Aminteste-ti de toti oamenii din viata ta care te iubesc, de faptul ca te poti hrani sanatos si ca ai mancare din abundenta. Lasa-ti mintea sa se umple de maretia gratiei care s-a manifestat pana acum in viata ta.

Cand simti ca paharul recunostintei s-a revarsat, ia creionul in mana si lasa recunostinta ta sa se exprime in scris. Pune-ti intrebarea: „Pentru ce anume ma simt cel mai recunoscator?” Aminteste-ti in egala masura de lucrurile minore si de cele majore. Gandeste-te la frumusetea naturii, dar si la hainele pe care le porti sau la alimentele pe care le consumi. Lasa recunostinta ta sa se reverse in scris asupra foii de hartie si continua sa scrii pana cand umpli mai multe foi sau pana cand simti ca paharul s-a golit.

In final, ia o pauza si scufunda-te in smerenie, constientizand cat de norocos esti. Indiferent de circumstantele prin care treci, gratia este intotdeauna prezenta. Lasa-ti constiinta sa se dilate la unison cu inima ta plina de recunostinta.

Recunostinta atrage dupa sine mai multe motive de recunostinta. Cel mai probabil, lista ta ar putea continua la nesfarsit. Daca doresti, iti poti face o practica zilnica din enumerarea binecuvantarilor din viata ta.

Este posibil ca daca incepi, sa nu iti vina sa te mai opresti vreodata, caci recunostinta este o experienta extrem de satisfacatoare. Din fericire, ea iti sta la dispozitie in fiecare moment.”